Täyttä elämää

Kabat-Zinn, Jon

Mitä tehdä, kun kärsii jatkuvasta stressistä tai kun kipu on niin kovaa, etteivät lääkkeetkään enää auta? Jon Kabat-Zinn kertoo vakuuttavin esimerkein, kuinka meditaatio voi olla apuna stressin, kivun ja sairauksien hoidossa. Hän viittaa lääketieteellisiin tutkimuksiin ja omiin kokemuksiinsa stressiklinikan johtajana ja osoittaa, kuinka meditaatio voi lieventää vakavankin sairauden oireita tai jopa parantaa sairauden kokonaan. Joskus paraneminen on mahdotonta: tuolloin meditaatio auttaa elämään täysipainoista elämää olosuhteista huolimatta.

Kirjassaan Olet jo perillä Kabat-Zinn johdatti meidät hyväksyvään, tietoiseen läsnäoloon. Se tarkoittaa heittäytymistä nykyhetkeen. Jokainen askare, oli kyseessä sitten astioiden pesu, lasten hoito tai rakastelu, tehdään keskittyneesti ja tietoisesti. Täyttä elämää soveltaa hyväksyvää, tietoista läsnäoloa elämän eri stressitilanteisiin. Kabat-Zinn esittelee kirjassa kahdeksanviikkoisen meditaatio-ohjelmansa selkeästi ja havainnollisesti.

Tohtori Jon Kabat-Zinn on Massachusettsin yliopistollisen sairaalan stressiklinikan perustaja ja johtaja sekä Massachusettsin yliopiston sairauksia ehkäisevän lääketieteen yksikön apulaisprofessori. Kabat-Zinn on myös Fetzer Instituten jäsen. Hänen päätutkimusaiheitaan ovat mielen ja kehon vuorovaikutus paranemisessa ja tietoiseen ja hyväksyvään läsnäoloon pohjautuvien meditaatioharjoitusten käyttö kroonisesta kivusta ja stressiin liittyvistä sairauksista kärsivien ihmisten hoidossa sekä erilaisessa yhteiskunnallisessa työssä.

Vuonna 1992 Kabat-Zinn kollegoineen perusti Massachusettsissa sijaitsevan Worcesterin kaupungin keskustaan stressiklinikan, jonka hoidollisena lähtökohtana oli potilaiden tietoisen ja hyväksyvän läsnäolon lisääminen ja joka oli suunnattu pääasiallisesti pienituloisille ja vähemmistöryhmille. Hän johtaa myös Massachusettsin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan, Massachusettsin rikosoikeuden valiokunnan ja Massachusettsin kriminaalihuoltolaitoksen yhteistä ohjelmaa, jossa tietoisen läsnäolon harjaannuttamista kokeillaan vankien hoidossa riippuvuuksien, itsetuhoisen käyttäytymisen, väkivaltaisuuden ja rikosten uusimisen vähentämiseksi. Aikaisemmin Kabat-Zinn on työskennellyt tuomarien, katolisten pappien, olympiatason urheilijoiden (vuoden 1984 olympialaisten miesten soutujoukkueen) ja terveydenalan ammattilaisten parissa tietoisuuden kehittämiseksi.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525534405
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 173

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.